מה הזכויות שלי בחדר לידה
כאשר אנחנו מגיעים לבית חולים אנחנו מרגישים שהצוות הרפואי בא לפתור עבורנו בעיה שלנו אין דרך לפתור. וזה נכון בהרבה מקרים אבל לא בהכרח בלידה.
לידה היא תהליך טבעי של הגוף שיכול להתקיים בכל מקום ולכן חשוב לזכור שלידה היא אירוע אקטיבי. אנחנו באות ללדת ולא שיילדו אותנו.
ההיריון הזה הוא שלך, הגוף הוא שלך. וזכותך לבחור אם יגעו בך ויבדקו אותך או שכרגע לא.
הזכות לידע – הצוות הרפואי שילווה אותך בלידה וודאי רוצה את הטוב עבורך ועבור העובר שלך. ועדיין לפעמים מתקבלות החלטות על התערבויות מיותרות בתהליך.
אני רוצה להציע לך שלוש שאלות שכדאי שתשאלו לפני כל החלטה שתקבלו בדרך:
- איזה עוד אופציות יש לנו?
- האם קיימת סכנה לי או לעובר?
- מה יקרה אם נחכה קצת?
השאלות האלו יעזרו לכם להבין יותר בפירוט את מצבך ולקבל החלטה מתוך ידע ולא מתוך פחד.
הזכות לפרטיות – לידה היא אירוע אינטימי. ההורמונים המופרשים בגוף שלנו הם הורמונים ביישנים שברגע שמפריעים להם הם נעצרים ותהליך הלידה מאט. זכותך לדרוש שיהיו כמה שפחות אנשים בחדר. זכותך לבקש שקט ופרטיות גם מעובדות כוח העזר. כדאי להנחות את המלווה שלך שיעזור לך לשמור על סביבה שקטה ונטולת הפרעות.
המיילדת לא נעימה לך? זכותך לדרוש שיחלפו לך מיילדת. כולנו בני אדם ולכולנו יש אנשים שאנחנו פחות מתחברים אליהם. בלידה חשוב שתרגישי שאת בידיים טובות. אם מאיזה שהיא סיבה המיילדת שלך גורמת לך להרגיש לא בנוח תבקשי ממיילדת אחראית משמרת שתחליף לך מיילדת. כל חדרי הלידה מכירים את הנושא הזה ומכבדים את בקשת היולדת. החוויה שלך חשובה מאוד. זה לא הזמן להרגיש לא נעים, זה הזמן שלך להרגיש במיטבך.